Het verhaal over Andrew McFarlane oftewel Dr Tom Callaghan

Geplaatst op maandag 25 oktober 2004 @ 12:21 , 4891 keer bekeken

Andrew is geboren op 6 juni 1951 in Albany, een havenplaats in Australië. Op de middelbare school voelde hij de behöefte opkomen om te acteren, maar hij ging naar de universiteit om rechten en kunst te studeren. Later besloot hij toch verder te gaan met acteren. Hij bezocht de theaterschool, waar al snel bleek dat hij een goede kans maakte om daarmee zijn brood te verdienen. McFarlane denkt dat als hij de theaterschool nooit had ontdekt, hij toch acteur zou zijn geworden. 'Ik zou met me zelf langs theaters zijn gegaan en had alles aangepakt. Ik was zo blij dat ik eindelijk wist wat ik wilde.' Evengoed twijfel de acteur vaak aan zijn talent. Tot in dè "kleine uurtjes kan hij piekeren en angstig en onzeker zijn. Ook is hij vaak bang dat hij zijn tekst vergeet, ziek wordt of niet overweg kan met de dialogen diè hij volgens het script moet voeren. Maar deze negatieve kanten van zijn werk zijn het waard. 'Je doet het voor die zeldzame momenten van pure perfectie, wanneer alles goed is. Acteurs zijn eeuwige optimisten. We hopen altijd dat om de hoek, dat ene goede te vinden is. Of je ziet een mooi toneelstuk en droomt dat jou op een dag ook zoiets wordt aangeboden!.' Andrew McFarlàne heeft de gewoonte om een succesvolle serie té verlaten op het hoogtepunt.
Andrew in de serie The Sullivans
Hij deed dat niet alleen bij 'The Sullivans', maar ook bij de Flying doctors, de Australische serie waar televisie kijkend Nederland hem van kent. 'Ik ben een rustig iemand, ik ben verliefd op reizen en wil veel verschillende dingen doen.' Andrew McFarlane is keert later toch weer terug als dokter Tom Callaghan in de Flying doctors. En zowel in Australië waar de serie zich afspeelde als in Nederland, werden de afleveringen met de verrassende terugkeer van dokter Tom, door de kijkers het hoogst gewaardeerd. Toen McFarlane stopte met het spelen van de vliegende dokter, nam hij een jaar vrij en vertrok naar Londen. 'Ik wilde in een ander land leven, want ik verveelde me in Australië. Ik had veel vrienden in Europa en het leek logisch daar heen te gaan en die verandering van omgeving heeft me erg goed gedaan.
Andrew McFarlane en Liz Burch
'Liz Burch, die in de serie dokter Chris Randall speelt, is hem in Londen een keer komen opzoeken. 'Lizzie en ik zijn zeer goede vrienden,' zegt Andrew. 'We brengen veel weekeinden met elkaar door.' Andrews enthousiasme leefde weer op gedurende zijn verblijf in het buitenland en toen hij eenmaal terug in Australië was, voelde hij niet meer de levensmoeheid van voorheen. Kort na zijn terugkomst, zei de vrouw van Bruce Barry (George Baxter in de serie, red.) tegen Andrew dat het, nu hij de rijpe leeftijd van 38 had bereikt, weleens tijd werd om te stoppen met ronddobberen over de wereld en eens ergens langer mee bezig te zijn om te leren zien waar iets toe leidt. 'Ze had volkomen gelijk,' zucht hij, 'ik ben heel snel afgeleid en deed toen te veel dingen tegelijk.'De beroemdste acteur van Australië had nog maar nauwelijks bij zijn agent zijn terugkeer gemeld, of de aanbiedingen stroomden binnen. Na een tijdje kwam ook het aanbod om weer in Flying doctors te spelen.
Tom keert terug in de serie
'Het is fijn gevraagd te worden, dat gebeurt niet vaak bij een Australische serie.' Andrew is de ster van de show. Hij krijgt een niet gering bedrag voor zijn terugkeer en zijn naam krijgt in de aftiteling de vermelding special star. Waarschijnlijk de belangrijkste redenen van zijn terugkeer.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: